Management av flygplan

Har du ett eget jetflygplan eller planerar att köpa?

Europeisk lagstiftning kräver sedan 2016 att en organisation står bakom den operativa driften av flygplanet. För att spara din tid och energi och låta dig fokusera på det du gör bäst, låt oss göra det vi gör bäst: Ta hand om ditt flygplan. Vi har genom åren tagit hand om flertalet flygplan åt olika ägare.

Det finns många fördelar med att låta oss ta hand om ditt flygplan. Några av dessa är:
- Rabatter på flygbränsle.
- Ta in flygplanet på vårt tillstånd för kommersiella flygningar (AOC) för att åtnjuta den högre standarden som ställs på flygsäkerhet samt ta del av de mer fördelaktiga skattebestämmelserna.
- Bra kontakt med flygplansverkstäder.
- Vi ordnar färdplanering, tillståndsansökningar och förberedelser inför flygning.
- Tillgång till våra andra flygplan med bra priser om ditt eget flygplan är otillgängligt.

Utöver den grundläggande operativa omsorgen av flygplanet, tillhandahåller vi utvalda delar av följande:

Rådgivning vid val av flygplanstyp
Med lång erfarenhet i branschen och gedigen kunskap om tillgängliga flygplansmodeller, ger vi dig gärna råd inför framtidens köp baserat på dina behov och förutsättningar.

Hangarplats
Vi hjälper dig gärna till en passande hangarplats på den ort där du önskar ha flygplanet stationerat med hjälp av våra många goda kontakter med flygplatser runt om i Sverige. I Göteborg har vi alltid möjlighet att snabbt ordna hangarplats om så önskas.

Anställning av piloter och utbildning
Vi har goda kontakter med både erfarna och nyutexaminerade piloter som är professionella och lämpade för att jobba med affärsjet.
Flyger du själv? Vi hjälper dig med att boka in de kurser som krävs på flygplanet och tillhandahåller våra rabatter på träning.

Teknisk underhållsorganisation

Vår egna underhållsorganisation (CAMO) följer upp flygplanets tekniska status och bokar in serviceåtgärder när det behövs. Det maximerar antalet dagar då flygplanet är "good-to-go" och kan utnyttjas av dig eller andra passagerare.

Försäljning av flygtid
Om du vill att flygplanet ska generera intäkter till dig från försäljning av flygtid, ordnar vi med exponering och bokningar för kunder i vårt kontaktnät.


Vilka delar som vi tar hand om, eller om vi ska ordna med allt, är helt upp till dig. Ring oss så stämmer vi gärna träff för att diskutera ett upplägg som passar.